
فرآیند تولید انواع گز مخصوص | گز شکلاتی | گز رژیمی
در این قسمت فرآیند تولید انواع گز شامل فرایند تولید گز مخصوص، گز بدون شکر، گز غنیشده و گز باروکش فراورده کاکائو آورده شده است.
فرایند تولید گز مخصوص
چاشنی مخصوص در تولید گزهای باکیفیت بالا کاربرد دارد. چاشنی مخصوص در هر شرکت با فرمولی خاص تولید میشود. در زیر ترتیب فرایند تولید گز مخصوص را بیان میکنیم:
- حرارت دادن آب تا نقطهجوش
- افزودن شکر و حرارت دادن تا نقطهجوش جهت انحلال کامل شکر
- افزودن گلوکوز و حرارت دادن تا نقطهجوش جهت انحلال کامل
- مخلوط کردن به مدت یک ساعت و در دمای ۱۰۰-۸۰ درجه سانتیگراد و سپس افزودن چاشنی مخصوص (مخلوط عصاره ترنجبین و عسل)
- ادامه مخلوط کردن به مدت یک ساعت و در دمای ۱۰۰-۸۰ درجه سانتیگراد
- مخلوط کردن پودر سفیده تخممرغ، آب و گلاب در سفیده زدن تا پف کردن کامل در درجه حرارت اتاق و سپس افزودن آن به مایه تغلیظ در دمای ۸۵-۸۰ درجه سانتیگراد
- مخلوط کردن بهمنظور رسیدن گز در دمای ۹۵-۹۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۱۰ دقیقه
- افزودن مغز (پسته یا بادام) و مخلوط کردن در دمای ۹۵-۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه
- انتقال گز آماده به بخش بستهبندی
گز رژیمی و بدون شکر کرمانی
فرایند تهیه گز بدون شکر (رژیمی)
در این گزها بهجای شکر و گلوکوز از دو ماده قندی پلی آل استفاده میشود. فرایند تولید گز رژیمی هم مانند گز معمولی است.در زیر ترتیب فرایند تولید گز رژیمی را بیان میکنیم:
- مخلوط کردن قند پلی بول پودری در آب ۶۰ درجه سانتیگراد تا انحلال کامل آن
- افزودن قند پولی بول مایع و رساندن دمای مخلوط تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد جهت انحلال کامل
- تغلیظ به مدت ۳ ساعت در ۱۰۰ درجه سانتیگراد
- کاهش دما تا ۷۰ درجه سانتیگراد و افزودن سفیده تخممرغ
- مخلوط کردن بهمنظور رسیدن گز به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه در دمای ۹۵-۹۰ درجه سانتیگراد
- افزودن مغز و پودر استویا و مخلوط کردن به مدت ۱۰ دقیقه
- انتقال گز آماده به بخش بستهبندی
جهت مشاهده ادامه مقاله به آدرس وب سایت فروشگاه آنلاین گز اصفهان «به گز» مراجعه نمایید.