
۰ تا ۱۰۰ شربت سکنجبین از زبان اطباء قدیم
زکریای رازی استاد طب گیاهی در مورد شربت سکنجبین میگوید:
یکی از نوشابههایی که زیاد مصرف میشود سکنجبین است که نوشیدن آن منافع بسیار دارد،یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند. صفرا را میبرد و از التهاب حرارت معده میکاهد و آنچه بلغم در معده و رودهها باشد، خارج میکند.اگر سکنجبین را باریشه و تخم کاسنی بسازند و کمی گلاب به آن اضافه کنند،نوشابهای پرسود و شگفتآور خواهد بود. مخصوصاً برای آنهایی که جگر و معدهای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معدی شدهاند و نیز برای کسانی که مبتلابه نفخ میباشند، منافع زیادی دارد ولی برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبخش است
سکنجبین تمام منافع سرکه را دارا است ولی ضررش بهاندازه آن نیست، بهخصوص اگر سکنجبین را با عسل و سایر قندهای طبیعی درست کنند،در این صورت سرکه با قند ترکیبشده و جلو زیان سرکه را میگیرد.ولی اگر در موقع تهیه آن، مراعات لازم رعایت نشود و ترش شود برای اعصاب ضرر بسیاری خواهد داشتو آنهایی که معدهای ضعیف دارند و همچنین مبتلایان به اسهال و درد سینه به خصوص مسلولین نباید از سکنجبین استفاده کنند
و کسانی که دچار سرماخوردگی شدهاند و آنهای مبتلابه رعشه و دردهای عصبی هستند، حتماً باید از مصرف سکنجبین پرهیز نمایند
و همچنین مبتلایان به سختی ادرار مجاز به مصرف آن نیستند.
بخوانید: تولید و صادرات گز
انواع شربت سکنجبین
– شربت سکنجبین
۳ کیلو شکر را وزن کرده و صاف نمایید و پس از قوام آمدن ۷۵ گرم سرکه اعلاء و سفید در آن ریخته حرارت داده،چند جوش که زد بردارید. ولی نزدیک قوام آمدن ۳۸۰ گرم برگههای نعناع یا سوسنبر را در آن بریزید که معطر شود،اما قبل از برداشتن از روی آتش قدری چشیده و امتحان کنید که اگر ترشی آن زیاد شده قدری شکر به آن بیفزاییدو اگر کم است سرکه بزنید، میتوانید از اغذیه فروشیها یک بطری جوهر سرکه خریداری کرده و به آن بزنید،برگ سوسنبر را بیرون آورده، سرد که شد در بطریها ریخته ۱۲ ساعت بعد چوبپنبه گذارده محفوظ بدارید.
جهت مشاهده ادامه مقاله به آدرس وب سایت فروشگاه آنلاین گز اصفهان «به گز» مراجعه نمایید.